SEAT

Vliegende chefs

We kennen Sodexo wellicht allemaal van de maaltijdcheques of dienstencheques, maar daarnaast biedt  het bedrijf ook een uitgebreide waaier aan facilitaire diensten zoals catering, schoonmaak of receptiediensten. Wereldwijd werken er zo’n 412 000 mensen voor Sodexo, waarmee ze zich in de top 20 van grootste werkgevers bevinden. In België telt het bedrijf 3 500 medewerkers, verspreid over verschillende afdelingen.  Zo zijn er ook de vliegende cateraars, een aantal chefs die de Vlaamse wegen trotseren om op verschillende locaties en evenementen te koken. Voor hen schafte Sodexo recent een aantal wagens aan.

Een uitgebreid wagenpark

Nathalie Antoine, die zelf ooit deel uitmaakte van de vliegende ploeg met Sodexo-receptionistes, is sinds een jaar aan de slag als Fleet Coordinator. “Mijn taak bestaat uit het beheer van het wagenpark in al zijn facetten”, vertelt ze. “Ik vraag offertes op bij leasingbedrijven, zorg voor de nodige documenten, regel het onderhoud, en ga zo maar door. Maar ook als er problemen zijn met de wagens, ben ik het aanspreekpunt.” Momenteel bestaat het wagenpark van Sodexo uit 850 voertuigen, zowel gedeelde bestelwagens voor de vliegende ploegen, als vaste bedrijfswagens voor bepaalde functies. Bovendien koos het bedrijf voor verschillende merken, waaronder ŠKODA, BMW, Mercedes, Volvo, Peugeot en Citroën. “We beslissen onder andere op basis van de meest voordelige offerte”, licht Nathalie toe.

SEAT Arona Move

Sodexo koos onder meer voor het D'Ieteren Center in Zaventem als één van de vaste partners voor zijn wagenpark. Daar zijn volgens Nathalie verschillende redenen voor. “D’Ieteren Centers heeft meerdere merken onder één dak. Dat is sowieso al een pluspunt. Daarnaast verloopt de communicatie heel vlot en gaan ze voor ons wel echt the extra mile.” En dat mag je zeker letterlijk nemen, want de aanschaf van de SEAT’s voor de vliegende keukenbrigade ging gepaard met een bijzonder aangename oplevering van de wagens. “Concreet leasen we 28 wagens van het type SEAT Arona Move voor de vliegende chefs”, gaat Nathalie verder. “Dat zijn kleine, vinnige SUV-wagens, die intussen zijn bestickerd met het logo van Sodexo.” Om de overhandiging kracht bij te zetten, organiseerde D’Ieteren Centers een geslaagd evenement met een hapje en een drankje, waar ook de directie van Sodexo en de leasingmaatschappij op aanwezig waren. “Bovendien verschafte de garage iedere medewerker de nodige uitleg over de wagen en de bijhorende tools. Dat vond ik heel attent.”

Wijzigende car policy

Nathalie kijkt ook al verder in de toekomst. “Met oog op de elektrificatie van het wagenpark, zijn we momenteel onze car policy aan het veranderen. We hebben al een aantal volledige elektrische wagens en enkele hybride modellen in onze vloot.” Nathalie heeft alle vertrouwen dat de samenwerking met D’Ieteren Centers ook in de toekomst vlot zal verlopen. “We werken al een tijdje met hen samen, en ik ben ervan overtuigd dat ze ons in de toekomst zullen blijven ondersteunen”, sluit ze af.

Foto 1 / 1