Minister Van Peteghem

Begin maart onthulde minister Van Peteghem de inhoud van de eerste fase van de belastinghervorming. De belangrijkste conclusie is dat de bedrijfswagen daarin voorlopig gespaard blijft.

Dit staat in de nota: “Vandaag is er een verschil in de sociale en fiscale behandeling van verschillende voordelen alle aard. We brengen daarom het sociale en fiscale loonbegrip zoveel mogelijk met elkaar in lijn. Een aantal voordelen die vandaag forfaitair worden gewaardeerd, belasten we op basis van de werkelijke waarde. Het gaat hierbij om de gratis terbeschikkingstelling aan bedrijfsleiders van een woning, verwarming, elektriciteit en huispersoneel. We raken niet aan het fiscaal stelsel van de voordelen alle aard gelinkt aan bedrijfswagens. De hervorming van de vergroening van de bedrijfswagens loopt volop en de resultaten tonen aan dat deze hervorming de gewenste resultaten zal bereiken. Om die transitie alle kansen te geven en maximaal te realiseren, is de nodige voorspelbaarheid en rechtszekerheid belangrijk.”

In de zomer van 2022 lag nog een beperking van het gebruik van de tankkaart op tafel en was er sprake van om privéverplaatsingen met bedrijfswagens te belasten, eventueel aan de hand van een forfait. Voorlopig zal dat dus niet gebeuren.

 

Heb je hierover nog vragen?
Dan staat ons Fleet & Business-team met veel plezier ter beschikking!