Škoda
ŠKODA Superb
ŠKODA Superb 4
ŠKODA Superb 5
ŠKODA Superb 6
Foto 1 / 1

Met zijn emotionele verschijning werpt de nieuwe ŠKODA Superb een nieuw licht op de automobiele middenklasse. Net voor de wereldpremière op 17 februari in Praag toont ŠKODA de eerste exterieurdetails van zijn nieuwe topmodel. Die onderstrepen de compromisloos hoge designambities van het merk. De getoonde designdetails geven blijk van liefde voor het detail en precisie in design en afwerking. Alle elementen werden met de grootste zorg tot in de perfectie afgewerkt.

 

De nieuwe ŠKODA Superb schittert met een heldere geometrie, opmerkelijk afgelijnde vlakken, plastische vormen en elegante lijnen van voor tot achter. Verfijning tot in het kleinste detail was het motto bij de ontwikkeling van het nieuwe topmodel. De kristallijne vormgeving van de lichten oogt scherper dan ooit: de nauwgezette snijvlakken, de precieze afwerking, het gebruik van geometrische driehoeksvormen en de driedimensionale contouren resulteren in een expressief merkspecifiek karakter dat nauw aanleunt bij de traditierijke glasblaaskunst uit Bohemen.

 

De wereldpremière van de nieuwe Superb vindt op 17 februari plaats in het Forum Karlín in Praag, in aanwezigheid van de internationale media en hooggeplaatste gasten uit de groep en de onderneming, de politiek en de bedrijfswereld.

 

De ŠKODA Superb is sinds 2001 het topmodel van het ŠKODA-gamma. Tot dusver (status op 31/01/2015) leverde ŠKODA al meer dan 700.000 exemplaren van de Superb van de eerste en tweede generatie. Daarmee is hij een van de populairste modellen in het middensegment.