Škoda
ENYAQ_iV_061.jpg
ŠKODA ENYAQ iV
ENYAQ_iV_072.jpg
ENYAQ_iV_060.jpg
ENYAQ_iV_059.jpg
Foto 1 / 1

Met de geheel nieuwe ENYAQ iV zet ŠKODA zijn e-mobiliteitsstrategie systematisch verder. Deze volledig elektrische SUV is het eerste productiemodel van de Tsjechische autofabrikant op basis van het modulaire platform voor elektrische voertuigen van de Volkswagen-groep. De ŠKODA ENYAQ iV is leverbaar met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. Zijn actieradius is perfect geschikt voor dagelijks gebruik en bereikt tot 510 km * volgens de WLTP-cyclus. Het profiteert ook van royale ruimte, een klassiek kenmerk van het merk. ŠKODA blijft zijn emotioneel gefocuste stijltaal ontwikkelen. De nieuwe SUV van het merk presenteert zo een volledig nieuw Design Selection-interieurconcept, dat de klassieke afwerkingen vervangt en wordt geleverd met een volledig nieuwe structuur van opties. ŠKODA presenteert de ENYAQ iV Founders Edition, een exclusieve serie beperkt tot 1.895 exemplaren, ter ere van het jubileum van het bedrijf, dit jaar ter ere van zijn 125-jarig succes.

 

Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO: “De lancering van de ENYAQ iV markeert het begin van een nieuw tijdperk voor ŠKODA. Dit is ons allereerste volledig elektrische model op basis van het MEB-platform. Met dit model kunnen we zeggen dat e-Mobility Simply Clever wordt - met lange back-uptijden, snel opladen, verbeterd gebruiksgemak en lage prijzen. ENYAQ iV wordt geproduceerd in het thuisland van ŠKODA, in de fabriek in Mladá Boleslav. Onze hoofdfabriek wordt daarmee de enige Europese productielocatie voor voertuigen die gebruikmaken van het MEB-platform buiten Duitsland. Het is een groot eerbetoon aan de expertise van ŠKODA en ik wil het hele team bedanken dat verantwoordelijk is voor de productie van deze ENYAQ iV. Hij is een geweldig model en ik ben echt trots op dit team. "

Na de wereldpremière van de nieuwe ŠKODA ENYAQ iV en in veel landen zijn pre-orders open voor het basismodel, andere varianten en de Founders Edition-versies, een exclusieve serie met een bijzonder complete uitrusting. Deze serie is beperkt tot 1.895 exemplaren en is een eerbetoon aan de geschiedenis en het succes van het bedrijf, 125 jaar geleden opgericht door Václav Laurin en Václav Klement. Het multifunctionele met leer beklede stuurwiel is versierd met een Founders Edition-logo geproduceerd door de Tsjechische kristalfabriek Preciosa, die het serienummer van het model gebruikt om de exclusiviteit te illustreren. De komst van deze unieke exemplaren staat gepland voor 2021.

Founders Edition met verlichte grille en 21 inch lichtmetalen velgen

Founders Edition- en ENYAQ RS iV-versies hebben een Crystal Face-voorkant, die standaard een spectaculair verlichte grille bevat. Bij de ENYAQ 80 iV en ENYAQ 80x iV is dit rooster als optie verkrijgbaar. De kristalheldere stijl van de ENYAQ iV wordt vervolgens versterkt door 130 leds, een designelement dat al te zien was op het ŠKODA VISION iV-concept. De Founders Edition-versie is verkrijgbaar in twee motor- / batterijvarianten en twee kleuren. Het beschikt ook over 21-inch lichtmetalen velgen, sportieve voor- en achterskirts en de Design Selection ecoSuite-afwerking met duurzaam gelooid leer.

 

De highlights van de geheel nieuwe ŠKODA ENYAQ iV in één oogopslag

Elektrische aandrijflijn: ENYAQ iV heeft een volledig nieuwe aandrijflijn die de mogelijkheden van het modulaire elektrische MEB-platform van de Volkswagen-groep benut. Dit zogenaamde "skateboard" -platform heeft een batterij die in de vloer is geïntegreerd om ruimte te besparen. Met drie accucapaciteiten, vijf vermogensniveaus van 109 tot 225 kW, en achter- of vierwielaandrijving, kan de aandrijflijn aan veel verschillende eisen voldoen. Met een actieradius tot 510 km *, afhankelijk van de configuratie volgens de WLTP-cyclus, is de ENYAQ iV een ideale metgezel voor elke dag. Hij kan ook trekhaken tot 1.400 kg (8% helling) of 1.200 kg (12%) trekken.

 

  • Veiligheid: nieuwe rijhulpsystemen omvatten Travel Assist, dat nu nog meer functies omvat, evenals op afstand bediende en in het geheugen opgeslagen parkeren.

 

  • Exterieur: De stijltaal van de ENYAQ iV wordt gekenmerkt door emotie, kracht en dynamiek. Deze nieuwe SUV valt op door zijn ideale proporties en buitengewone ruimte. Hij biedt dus een binnenruimte die vergelijkbaar is met die van de ŠKODA KODIAQ, terwijl hij een kortere lengte heeft dan die van de ŠKODA OCTAVIA. Optioneel versterken het Crystal Face-frontpaneel met achtergrondverlichting - vergezeld van de dynamische lichtfunctie Coming / Leaving Home - en de full-ledmatrixkoplampen de spectaculaire ŠKODA-grille. De Full LED-achterlichten zijn voorzien van dynamische richtingaanwijzers en profiteren ook van de dynamische lichtfunctie Coming / Leaving Home.

  • Interieur: het nieuwe Design Selection-concept vervangt de klassieke afwerkingen en zet nieuwe normen op het gebied van interieurdesign. Elk Design Selection-interieur, ontworpen door ŠKODA-materiaalontwerpers, onderscheidt zich door zijn elegantie en het uitzonderlijke welzijn dat het genereert door gebruik te maken van natuurlijke, duurzaam geproduceerde en gerecyclede materialen. Dankzij een nieuwe, vereenvoudigde structuur van de beschikbare keuzes - tien themapakketten en enkele individuele opties - kan de koper zijn voertuig snel en eenvoudig aanpassen aan zijn smaak.

 

  • Connectiviteit: Met 13 inch is het centrale display van de ENYAQ iV het grootste van alle ŠKODA-modellen. De geheel nieuwe SUV van het merk is ook constant en intelligent verbonden. Handig: het opladen van de batterij en de airconditioning kunnen op afstand worden bediend met de ŠKODA Connect-app.

     

  • Simply Clever: ŠKODA heeft specifieke Simply Clever-oplossingen ontwikkeld voor elektrische voertuigen, zoals een reinigingsaccessoire voor de laadkabel, een bescherming voor het laadstopcontact en een compartiment voor de laadkabel onder de kofferbodem. De nieuwe middenconsole met twee niveaus biedt veel opbergruimte. En een ingenieus inzetstuk houdt de valse kofferbodem schoon en netjes. Bij de ENYAQ iV zit de traditionele ŠKODA-ijskrabber in de auto, met name in de achterklep.

 

  • Opladen: met de MyŠKODA Powerpass kunnen eigenaars hun auto gemakkelijk opladen bij de meeste laadstations in de Europese Unie met slechts één kaart. Bovendien neemt ŠKODA ook deel aan de ontwikkeling van het netwerk van Ionity-snellaadstations in Europa. Het merk biedt ook drie ŠKODA iV-wallbox-modellen voor thuisladen. Met de snellaadkabel kunnen bezitters van een ŠKODA ENYAQ iV deze ook aansluiten op de snellaadstations.