SEAT
Leon_5DR_Desire Red_FR_03
Leon_5DR_Desire Red_FR_04
Leon_5DR_Desire Red_FR_07
Leon_5DR_Desire Red_FR_08
Leon_5DR_Desire Red_FR_09
Foto 1 / 1

SEAT presenteerde Martorell vandaag de volledig nieuwe Leon, een model dat erop gericht is het compacte segment een boost te geven. Het bedrijf heeft meer dan € 1,1 miljard geïnvesteerd om zijn voertuigen uit te rusten met efficiëntere motoren, next-level connectiviteit en rijhulpsystemen, opvallende dynamiek en aantrekkelijkere esthetische details.

De SEAT Leon is altijd een essentiële pijler van het merkgamma geweest en een referentie in het segment, zoals blijkt uit de 2 miljoen verkochte exemplaren gedurende drie generaties. De vierde generatie is ontworpen en ontwikkeld om dit succes voort te zetten en naar een hoger niveau te tillen op het gebied van connectiviteit, efficiëntie, dynamiek en veiligheid.

“De Leon is onze bestseller en we willen hem gaande houden. Daarom heeft SEAT meer dan 1,1 miljard euro geïnvesteerd in de geheel nieuwe Leon, voornamelijk in de ontwikkeling van het voertuig en in de verbetering van de productiefaciliteiten '', legt Carsten Isensee uit, interim-president en vicepresident van SEAT voor financiën en IT. “2019 was een topjaar voor het bedrijf. We hebben meer dan 570.000 voertuigen verkocht, het hoogste aantal sinds 70 jaar. We hadden ook een van de beste productieaantallen ooit, met meer dan 500.000 auto's in Martorell. Dit is een prima uitvalsbasis voor 2020 ”, aldus Isensee.

De geheel nieuwe SEAT Leon blijft trouw aan de stilistische filosofie van alle voertuigen die van de SEAT-productielijnen komen en voegt zo vertrouwen, elegantie en sportiviteit toe aan het compacte segment, terwijl het een consistentie, sereniteit en volwassenheid toevoegt die je zelden tegenkomt bij veel andere auto's. andere voertuigen.

De geheel nieuwe SEAT Leon wordt ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Barcelona, ​​in de fabriek van Martorell.

 

 

Kernboodschappen: een nieuwe generatie SEAT Leon voor een nieuwe wereld

 

EEN STERKE STYLISTISCHE EVOLUTIE

De geheel nieuwe SEAT Leon biedt een sterke stilistische evolutie in vergelijking met de vorige versie: zijn nieuwe esthetische taal voor exterieur en interieur geeft hem een ​​assertiever karakter, dat wordt versterkt door zijn verbeterde algemene verhoudingen, zijn vastberadener voorkant en zijn zachtere lijnen. . De geheel nieuwe SEAT Leon verlicht de weg in het segment met een reeks innovatieve verlichtingstechnologieën, waaronder omringende sfeerverlichting, door-de-romp achterlichten, dynamische richtingaanwijzers, Full LED-koplampen en welkomstverlichting.

 

BREED ASSORTIMENT VAN MEEST GEAVANCEERDE MOTOREN

De vierde generatie van de Leon verbetert de efficiëntie dankzij zijn reeks geavanceerde motoren: technologieën die gebruikmaken van benzine (TSI), diesel (TDI), gecomprimeerd aardgas (TGI), lichte hybridisatie (eTSI) en plug-in hybride (eHybrid) zijn allemaal beschikbaar.

 

DE EERSTE VOLLEDIG VERBONDEN AUTO VAN SEAT

De gloednieuwe SEAT Leon is SEAT's eerste volledig geconnecteerde auto: hij biedt connectiviteit in de auto (Full Link met Android Auto en draadloze CarPlay, evenals online functies en services) en buiten de auto (SEAT CONNECT).

 

DE TOEKOMST TESTEN

De geheel nieuwe SEAT Leon is klaar voor de toekomst. Gebaseerd op het MQB Evo-platform, is de nieuwe generatie van SEAT Leon het meest innovatieve product dat ooit door het merk is gebouwd: ongekende totale connectiviteit, ultramoderne rijhulpsystemen en hybride technologieën maak haar klaar voor alles wat de toekomst brengt.

 

DE VEILIGSTE STOEL

Uitgerust met adaptieve cruisecontrol met anticipatiefunctie, Emergency Assist 3.0, Travel Assist, Side Assist en Exit Assist, combineert de nieuwe generatie van de Leon enkele van de het meest geavanceerde rijgedrag om in alle situaties maximale bescherming te garanderen. De geheel nieuwe Leon is daarmee de veiligste auto die het merk ooit heeft gebouwd.

 

PRAKTISCH TOT IN DE LAATSTE DETAILS

Het meest populaire model van SEAT wordt nog praktischer. Dankzij de grotere afmetingen van de 5-deurs en de Sportstourer (86 mm en 93 mm) is het model ruimer achterin en biedt het op de Sportstourer-uitvoering een nog grotere kofferbak.

 

GEBOREN IN BARCELONA

De geheel nieuwe SEAT Leon is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Barcelona (Martorell).

 

EEN VOORBEELD SUCCES

Over de drie generaties heeft de Leon meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht en de nieuwe generatie zet zich in om dit voorbeeldige succes voort te zetten.

Leon_5DR_Desire Red_FR_14
Leon_5DR_Desire Red_FR_15
Leon_5DR_Desire Red_FR_17
Leon_5DR_Desire Red_FR_17
Leon_5DR_Desire Red_FR_02
Foto 1 / 1