1. De prijzen gaan de hoogte in

De coronapandemie beheerst inmiddels al twee jaar de actualiteit. Ze heeft niet alleen een enorme impact op onze volksgezondheid, ook op economisch vlak zijn de gevolgen groot. Zo gingen de prijzen voor grondstoffen wereldwijd de hoogte in. Ook in de autosector ontsnapten we niet aan die prijsstijgingen. Wanneer we naar de markt kijken, kunnen we alleen maar vaststellen dat de prijzen ook de komende maanden zullen blijven stijgen. Eén ding is zeker: uw nieuwe wagen zal morgen nog duurder zijn dan vandaag!

2. De wachttijden blijven lang

Daarnaast werden we in de autosector geconfronteerd met enorme tekorten aan halfgeleiders. Dat zijn elektronische componenten die gebruikt worden om de computerchips te maken die moderne wagens nodig hebben. Die tekorten zorgen voor een vertraging in de autoproductie, waardoor u momenteel veel langer dan normaal op een wagen moet wachten. Bestelt u vandaag een nieuwe auto? Dan zijn wachttijden van 6 tot zelfs 18 maanden geen uitzondering. Allicht keren de leveringstermijnen pas in 2023 terug naar een normaler niveau. Ook daarom zeggen we: stel de aankoop van een wagen niet te lang uit.

Store by Skoda

3. Het wettelijk kader wordt hervormd

Eén ding is zeker: de hele autofiscaliteit wordt de komende jaren grondig hervormd, en de nadruk komt steeds meer te liggen op duurzaamheid. Rijdt u momenteel met een benzine- of dieselwagen en hebt u vragen over de switch naar een elektrisch of plug-inhybride model? Breng dan gerust een bezoek aan onze showrooms. Onze teams bekijken op basis van uw gezinssituatie, behoeften en levensstijl wat voor u de beste keuze is, en houden u op de hoogte van de regelgeving die in elk gewest van toepassing is. Daarnaast bereikt de tweedehandsmarkt historische hoogten. Wanneer u vandaag een nieuwe wagen aanschaft, kunnen we u een mooie overnameprijs voor uw huidige voertuig bieden.

 

U leest het: als u de aankoop van een nieuwe wagen overweegt, raden we aan om niet té lang te wachten. Onze medewerkers geven u graag alle advies!

Bezoek één van onze D'Ieteren Centers in Zaventem, Anderlecht, Drogenbos of de Štore by ŠKODA aan de Docks..

Onze concessies  Onze stockwagens

DE NIEUWE SEAT ARONA

100 % nieuwe wagens - onmiddellijk beschikbaar uit onze stock

Meer info