Volkswagen
ID3_2-9.jpg
ID3_2-10.jpg
ID3_2-11.jpg
ID3_2-13.jpg
De nieuwe ID.3
Foto 1 / 1
  • Het wachten loopt ten einde voor degenen die vooraf hebben gereserveerd: bestellingen voor de 1e editie van ID.3 * openen op 17 juni
  • Prijzen voor lanceringsmodellen beginnen onder de € 40.000
  • Een pre-productieversie van de nieuwe ID.3 is tot eind juli te zien in het Volkswagen Contact Center

Het definitieve lanceringsschema voor de ID-familie van Volkswagen is bekend: vanaf 17 juni is het mogelijk om in de meeste Europese landen een grote bestelling te plaatsen voor 30.000 ID.3-modellen van de eerste limited edition.

“De grootschalige elektrische campagne van het merk Volkswagen gaat letterlijk de weg op met de ID.3. De auto onderstreept onze ambitie om praktische, betaalbare en lokaal emissievrije mobiliteit voor iedereen te bieden ”, legt Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer van het merk Volkswagen uit.

Thomas Ulbrich, bestuurslid voor elektrische mobiliteit bij Volkswagen, voegt toe: “De laatste maanden van de moeilijke pandemische omstandigheden waren een enorme uitdaging voor het hele ID.3-team. De aanstaande commerciële lancering van ID.3 is daarom des te belangrijker. Emissievrij rijden, hoge kwaliteitsnormen en opwindende rijsensaties - dat is de nieuwe ID.3. "

 

ID.3 1e: de gelimiteerde lanceringseditie

Mensen die vooraf een ID.3 hebben gereserveerd, hebben de keuze tussen drie versies:

De eerste versie van de ID.3 heeft de grote 58 kW-batterij. Hij wordt aangedreven door een elektromotor op de achteras. Deze ontwikkelt 150 kW en levert een maximumkoppel van 310 Nm, waardoor de ID.3 zonder te schakelen in 3,4 seconden naar 60 km / u accelereert. Rijplezier is gegarandeerd.

De ID.3 1st wordt aangeboden in drie vaste configuraties, die zijn aangepast aan typische klantvereisten. Bovendien kunnen klanten kiezen uit verschillende kleuren voor de carrosserie en het interieur van het voertuig.

De basisversie van de ID.3 1st kost in België minder dan € 38.000 en omvat een navigatiesysteem, digitale DAB + radio, dual-zone Air Care Climatronic airconditioning, verwarmd stuur en stoelen, verstelbare armsteunen. de voorkant, snelladen tot 100 kW gelijkstroom (DC) en tot 11 kW wisselstroom (AC) en 18 inch lichtmetalen velgen. Standaarduitrusting omvat ook natuurlijke spraakbesturing, ID. Licht van binnen, en meer.

De ID.3 1st Plus (minder dan € 44.000) heeft ook een achteruitrijcamera en het Keyless Advanced keyless entry en startsysteem. Het interieur van de ID.3 1st Plus is ook voorzien van een middenconsole met twee extra USB-C-poorten aan de achterkant. Aan de buitenkant maken getinte ruiten, het Style exterieurpakket in zilverkleur, led-matrixkoplampen, led-achterlichten met dynamisch geanimeerde richtingaanwijzers en 19-inch lichtmetalen velgen deel uit van de uitrusting.

De topversie, de ID.3 1st Max, aangeboden voor minder dan € 50.000, wordt ook standaard geleverd met het augmented reality (AR) head-up display, twee extra luidsprekers, een groot panoramadak en 20 inch lichtmetalen velgen. Toegevoegd aan deze uitrusting is Travel Assist met Side Assist rijstrookwisselassistent, Emergency Assist en de Comfort-telefooninterface met inductieladen. Comfortabele stoelen met elektrische verstelling en massagefunctie voorin maken de uitrusting van de ID.3 1st Max.

 

Miljarden investeringen in elektrische mobiliteit

Als onderdeel van zijn elektrische campagne is het merk Volkswagen van plan om tegen 2022 elektrische voertuigen aan te bieden in alle belangrijke segmenten. Volkswagen wil de komende jaren leider worden op het gebied van elektrische mobiliteit en investeert in dat is 33 miljard euro voor de hele groep, waarvan 11 miljard alleen voor het merk Volkswagen. Dit investeringsplan loopt tot 2024. Het merk Volkswagen verwacht tegen 2025 1,5 miljoen geproduceerde elektrische auto's.

ID3_2-7.jpg
ID3_2-6.jpg
ID3_2-5.jpg
ID3_2-4 copie.jpg
ID3_2.jpg
Foto 1 / 1