CUPRA
CUPRA EL BORN

CUPRA bevestigde de komst van een model dat de dynamische perceptie van elektrisch aangedreven voertuigen zal veranderen. Sinds zijn presentatie op de Autosalon van Genève vorig jaar werd de el-Born Concept geprezen om zijn gestroomlijnde look en persoonlijkheid. Maar het designteam en het Technisch Centrum namen niet zomaar genoegen met de positieve kritieken die ze kregen en bleven het voertuig verder ontwikkelen, waardoor het een sportiever karakter kreeg en een nog indrukwekkender visuele aantrekkingskracht.

De prestaties en dynamiek van de CUPRA el-Born zijn een duidelijk aandachtspunt geweest tijdens de ontwikkeling van de auto, die een onmiddellijke acceleratie biedt van 0-50 km/u in slechts 2,9 seconden. De Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), die exclusief binnen het MEB-platform is ontwikkeld voor de CUPRA el-Born, combineert de sportieve rijhoogte van de auto met een systeem dat zich automatisch aanpast aan alle omstandigheden, waardoor een superieur niveau van rijdynamiek wordt geboden.

De CUPRA el-Born beschikt over de modernste technologieën, zoals een Head-up Display met Augmented Reality. Hij zal tot 500 km kunnen afleggen op één enkele lading dankzij zijn hoogefficiënte 77kWh batterij (bruto: 82kWh). Dankzij de snelle oplaadmogelijkheid neemt de CUPRA el-Born de benodigde energie voor minstens 260 km in slechts 30 minuten op.

Het interieur is ontworpen om de CUPRA-filosofie van kwaliteit en prestaties gemengd met raffinement te omvatten, wat nergens beter tot uiting komt dan in de sportkuipstoelen, het nieuwe stuurwiel met Drive Profile Selection en CUPRA-modusknoppen, en de hoogwaardige materiaalkeuzes. Naast de aandacht voor detail en de passie voor kwaliteit heeft CUPRA bijzondere aandacht besteed aan de duurzaamheid van de el-Born door gerecyclede materialen te gebruiken in het interieur van de auto.

CUPRA EL BORN 2

De lancering van de nieuwe CUPRA el-Born in 2021 brengt duurzame mobiliteit met het karakter en de dynamiek waar autoliefhebbers naar verlangen, maar met een uniek en exclusief product voor wie op zoek is naar de meest geavanceerde technologie en de kleinste ecologische voetafdruk.